PRAVILA
PRIVATNOSTI

Pravila privatnosti na web stranici www.deeshpet.hr

Datum stupanja na snagu 1.2.2021.

 

Voditelj obrade osobnih podataka

DEESHPET obrt za marketing i komunikacijske strategije, Sunčane Škrinjarić 3, 10000 Zagreb, Hrvatska, telefon: +385 91 606 7788, e-mail: info@deeshpet.hr, poštuje vašu privatnost i obvezuju se zaštititi je tijekom i nakon vašeg posjeta ovoj web stranici ( dalje u tekstu „Stranica“) tijekom posjeta našem poslovnom prostoru te kada koristite bilo koje od naših usluga kao i na našim eventima. U tom smislu Deeshpet djeluje kao voditelj obrade (“Voditelj obrade“). Ova pravila privatnosti (“Pravila  privatnosti“) daju uvid u naše postupke u vezi s prikupljanjem i obradom osobnih podataka.

Kao voditelj obrade obrađujemo vaše osobne podatke u skladu s važećim pravilima o zaštiti osobnih podataka, posebno u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) 2016/679 (u nastavku: Opća uredba) i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018). 

Vrste osobnih podataka koji će biti obrađivani

DEESHPET prikuplja i obrađuje osobne podatke o vama (npr. informacije koje vas mogu izravno ili neizravno prepoznati, posebice pomoću identifikatora kao što su ime, prezime, adresa e-pošte, IP adresa, fotografija načinjena putem službenog fotografa (“Osobni podaci“), u slučajevima kada:

  • koristite kontakt obrazac na Stranici,
  • kontaktirate nas putem info e-maila naznačenog na Stranici,
  • kontaktirate nas ili se povežete s nama putem društvenih mreža,
  • fotografiramo događanja i aktivnosti 
  • obrađujemo Vašu molbu ili prijavu za posao,
  • izvršite prijavu na naš newsletter/novosti
  • surađujemo s Vama kao našim dobavljačima, poslovnim partnerima, 
  • surađujemo s Vama kao osobama koje obavljaju poslovne zadatke preko Studentskog centra
  • kad izdajemo račun za usluge 

 

DEESHPET neće prikupljati Osobne podatke ako nam ih ne dajete dobrovoljno, osim za određene Osobne podatke prikupljene putem informacijskih sustava i programa koji se koriste za rad Stranice, čiji je prijenos inherentan korištenju internetskih komunikacijskih protokola (npr. IP adrese kod prijave u kontakt obrazac) i neće zahtijevati više informacija nego što je potrebno za sudjelovanje u određenim aktivnostima. Ako nam ne želite dati Osobne podatke (osim Osobnih podataka koji se odnose na upotrebu internetskih komunikacijskih protokola koji se obično prikupljaju prilikom posjete web stranici), i dalje možete pristupiti našoj Stranici, ali nećete moći izvršiti prijavu u kontakt obrazac odnosno kontaktirati nas te primati naše novosti.

Na događanjima koja organiziramo, a koja će biti snimana i fotografirana jasno su objavljena pravila privatnosti te je naznačeno da možete biti snimani i fotografirani, što je naš legitiman interes. Snimke i slike djece (ispod 16 godina) na kojima se ista mogu prepoznati nećemo nigdje objaviti bez da smo prije toga skupili privolu zakonskih zastupnika istih. 

Pružanje informacija posjetitelja/pošiljatelja je dobrovoljno i ne postoji ugovorna obveza ili uvjet da to posjetitelj/pošiljatelj učini.

 

Kolačići

Naša web stranica koristi kolačiće. 

Kolačići su tekstualne datoteke koje se pohranjuju u računalni sustav putem internetskog preglednika.

Zakon o elektroničkim komunikacijama propisuje da možemo pohraniti kolačiće na vašem uređaju ako su oni nužno potrebni za rad ove stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebna nam je vaša privola. Ova Stranica koristi različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju treće strane koje se pojavljuju na našim stranicama.

Nužni kolačići

Nužni kolačići pomažu da web-lokacija bude korisna, omogućujući osnovne funkcije kao što su navigacija po Stranici i pristup sigurnim područjima web-lokacije. Web-lokacija ne može ispravno funkcionirati bez tih kolačića. Nužni se kolačići mogu pohraniti neovisno o privoli korisnika Stranice u skladu sa zakonskim propisom.

Ime kolačića: PH_HPXY_CHECK

Pružatelj: deeshpet.hr

Svrha: Nužan za korisničko pretraživanje. Služi za normalno funkcioniranje web stranice.

Trajanje: sesija

Ime kolačića: cookieControl i cookieControlPrefs

Pružatelj: deeshpet.hr

Svrha: Nužan za prihvaćanje privole za kolačiće.

Trajanje: 30 dana

 

Analitički kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju web-lokaciju, na primjer koje stranice posjetitelji najčešće posjećuju. Koristimo ih kako bismo poboljšali funkcioniranje naše web-lokacije. Međutim, neki od njih mogu biti kolačići trećih strana, a podaci koje prikupljamo mogu se svrstati u namjene koje su nama kao vlasniku Stranice nepoznate. Za više informacija vidite  pravila o privatnosti tih procesora treće strane.

 

Ime kolačića: _ga

Pružatelj: Google Analytics | Google Ireland Ltd. | analytics.google.com | +35314361000

Barrow St, Grand Canal Dock, Dublin, 4, Ireland

Svrha: koristi Google Analytics za razlikovanje korisnika

Trajanje: prema zadanim postavkama ističe nakon 2 godine. Temelji se na privoli ispitanika.

 

Ime kolačića: _gat

Pružatelj: Google Analytics | Google Ireland Ltd. | analytics.google.com | +35314361000

Barrow St, Grand Canal Dock, Dublin, 4, Ireland

Svrha: koristi Google Analytics za regulaciju stope zahtjeva

Trajanje: privremeni kolačić, ističe nakon 1 minutu. Temelji se na privoli ispitanika.

 

Ime kolačića: _gid

Pružatelj: Google Analytics | Google Ireland Ltd. | analytics.google.com | +35314361000

Barrow St, Grand Canal Dock, Dublin, 4, Ireland

Svrha: koristi se za identifikaciju korisnika

Trajanje: privremeni kolačić, ističe nakon 24 sata. Temelji se na privoli ispitanika.

 

Marketinški kolačići

Marketinški kolačići koriste se za praćenje posjetitelja kroz web-stranice. Namjera je prikazivanje oglasa koji su relevantni određenom korisniku i potiču ga na sudjelovanje, što je bitno za oglašivače trećih strana.

 

Ime kolačića: IDE, DSID

Pružatelj: doubleclick.net – google.com, Google Analytics | Google Ireland Ltd. | analytics.google.com | +35314361000 Barrow St, Grand Canal Dock, Dublin, 4, Ireland

Svrha: Ciljani oglasi koji mogu biti prikazani na temelju Vaših prethodnih posjeta ovoj web-lokaciji. Na primjer, oglasi o nekoj temi za koju ste izrazili zanimanje tijekom pregledavanja naše web-lokacije mogu se prikazivati na cijelom webu. Osim toga, ovi kolačići određuju stopu konverzije oglasa koji se prikazuju korisniku. Te kolačiće postavlja treća strana (DoubleClick) i koriste se za pružanje ciljanih oglasa koji su relevantni za vas na cijelom webu.

Trajanje: DSID ističe nakon 1,5 godina/ IDE ističe nakon 1,5 godina.Temelje se na privoli ispitanika

 

Ime kolačića: Facebook _fbp

Pružatelj: Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, Sjedinjene Američke Države. Ako osoba živi izvan Sjedinjenih Američkih Država ili Kanade, voditelj obrade je Facebook Ireland Ltd., 4 trg Grand Canal, luka Grand Canal, Dublin 2, Irska. Pravila za zaštitu podataka koju je objavio dostupna su na adresi https://facebook.com/about/privacy/ 

Svrha: Ovaj kolačić pomaže u pružanju oglasa osobama koje su već posjetile našu web stranicu kada su na Facebooku ili digitalnoj platformi koju pokreće Facebook oglašavanje. Upotrebljava ga Facebook da dostavi niz reklamnih oglasa na Facebooku

Trajanje: sesija. Temelji se na privoli ispitanika

 

Otvorene molbe za posao i raspisani natječaji

Deeshpet prikuplja otvorene molbe kandidata koji žele raditi kod nas te molbe. Osobnim podacima iz molbi za posao imaju pristup samo ovlaštene osobe te se podaci čuvaju 1 godinu od dana zaprimanja molbe.

 

Društvene mreže

prikuplja Osobne podatke o svojim kontaktima na društvenim mrežama (Facebook, Instagram i dr.) ali ih ne kontaktira osim u slučaju odgovaranja na upit ili komentar.

Odredbe o zaštiti podataka o primjeni i korištenju: Facebooka, Instagrama, LinkedIna

Na svojim web stranicama voditelj obrade može integrirati ili ima integrirane komponente poduzeća Facebook, Instagrama, LinkedIn 

Facebook i Instagram su društvene mreže, kojima je operativno društvo Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, Sjedinjene Američke Države. Ako osoba živi izvan Sjedinjenih Američkih Država ili Kanade, voditelj obrade je Facebook Ireland Ltd., 4 trg Grand Canal, luka Grand Canal, Dublin 2, Irska. Pravila za zaštitu podataka koju su objavili Facebook i Instagram, dostupna su na adresi https://facebook.com/about/privacy/  i  https://help.instagram.com/519522125107875?helpref=page_content  te pružaju informacije o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka na tim društvenim mrežama. 

„LinkedIn“ je poslovna društvena mreža kojoj je operativno društvo za korisnike koji koriste uslugu unutar EU, EGP i Švicarske, LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Irland. Pravila za zaštitu osobnih podataka koja je LinkedIn objavio dostupna su na adresi: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=uno-reg-guest-home-privacy-policy  te pružaju informacije o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka na toj društvenoj mreži.

 

Svrhe, pravni temelj obrade i moguće posljedice nedavanja Osobnih podataka

Kada dajete Vaše Osobne podatke ograničit ćemo korištenje Osobnih podataka za svrhu za koju su prikupljeni u skladu s uvjetima ovih Pravila privatnosti. 

Osobne podatke obrađujemo na osnovu Vaše privole, legitimnog interesa, radi izvršenja ugovorne obveze, te na osnovu zakonske obveze. Obrada Osobnih podataka ograničena je samo za svrhu za koju su isti prikupljeni u skladu s uvjetima ovih Pravila privatnosti.

Kada obrađujemo podatke na osnovu Vaše privole, obrađujemo samo one osobne podatke koje ste nam dobrovoljno dali prilikom komunikacije s nama, radi odgovora na Vaša pitanja ili obrade Vaše molbe za posao, kada ispunjavate obrazac kontakt forme ili kada se prijavljujete na naš newsletter. Svrha obrade je u poduzimanju koraka po Vašem zahtjevu npr. odgovor na pitanja i komentare, zaprimanje ponuda, komunikacija o Vašim aktivnostima na stranici, obrada otvorenih molbi i molbi na raspisane natječaje. Na osnovu legitimnog interesa obrađujemo osobne podatke kad pristupate našoj Stranici (IP-adresa), kada vam šaljemo newsletter kao našem klijentu s kojim već surađujemo, kad fotografiramo događanja i aktivnosti koje organiziramo. Ukoliko organiziramo event i druge aktivnosti za vrijeme kojih ćemo fotografirati i snimati goste, to ćemo činiti ili na osnovu legitimnog interesa o čemu ćete unaprijed i prije ulaska u prostor snimanja/fotografiranja biti obaviješteni ili će se od Vas prethodno zatražiti privola. Svrha ove obrade uključuje i postupak istraživanja sumnji na prijevaru, uznemiravanje, fizičke prijetnje ili druga kršenja pravila Stranice ili bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje smatramo nepristojnim. Snimke/slike sudionika na našim događanjima obrađujemo u svrhu promocije događanja. 

Radi izvršenja ugovorne obveze te na osnovu zakonskih i podzakonskih propisa dužni smo obrađivati Vaše osobne podatke kad kupujete naše proizvode, koristite naše usluge. Posebno se vrši obrada podataka osoba koje obavljaju zadatke preko Studentskog centra, poslovnih partnera i dobavljača (npr. dogovori oko izvršavanja usluga), uz to obrađujemo i kontakt podatke poslovnih partnera koji su fizičke osobe te njihovih zaposlenika (npr. ime i prezime, broj službenog telefona / mobitela, e-mail adresa), kao i klijenata zbog izdavanja računa.

 

Primatelji

Vaši Osobni podaci mogu biti otkriveni u sljedećim slučajevima:

  • subjektima kojima se koristimo za organiziranje događanja (npr. fotografiranje događanja)
  • ovlaštenim PR, event i marketinškim agencijama, organizatorima događanja, subjektima koji su direktno uključeni u provedbu i realizaciju pojedinih događanja
  • subjektima koji održavaju naše informatičke sustave,
  • osobama ovlaštenima od Deeshpeta za obradu Osobnih podataka, koje su podvrgnute obvezi povjerljivosti 
  • službama za provođenje zakona i tijelima javne vlasti kada to zahtijeva mjerodavno pravo, legitiman ili javni interes ( da zaštite i brane prava ili imovinu Deeshpet obrta i Stranice, ili, da u hitnim okolnostima djeluju radi zaštite osobne sigurnosti korisnika, Stranice ili javnosti) 
  • pravnim savjetnicima u slučaju potrebe prosljeđivanja podataka radi pravnih postupaka,
  • poslovnim partnerima za njihove potrebe samo u skladu s odgovarajućim zakonskim osnovama
  • Medijskim kućama u svrhu objave fotografija u tiskanim medijima, na web stranicama i društvenim mrežama
  • Studentskom centru kako bi obradili osobne podatke u sklopu ugovorne i zakonske obveze

 

Prijenos Osobnih podataka u treće zemlje

Podaci koje prikupimo pohranjujemo unutar Europske unije (EU)  i Europskog gospodarskog područja  (EGP) osim Švicarske, ali se također mogu prenijeti i obrađivati u zemlji izvan EU i EGP-a, posebno SAD-e. Svaki takav prijenos osobnih podataka provest će se u skladu s primjenjivim pravnim propisima. Za prijenose izvan EGP-a  koristimo Standardne ugovorne klauzule, odluke o primjerenosti, odgovarajuće zaštitne mjere dok je svaki prijenos u SAD-e pokriven sporazumom Privacy Shield između Europske Unije i SAD-a, čime se jamči adekvatna zaštita osobnih podataka.

 

Zadržavanje

Osobne podatke obrađujemo samo za vrijeme koje je potrebno za postizanje svrhe obrade istih. 

Osobne podatke koje obrađujemo na osnovu privole obrađujemo samo dok ne povučete privolu, dok obradi osobnih podataka na osnovu legitimnog interesa možete prigovoriti. Otvorene molbe i molbe za raspisane natječaje čuvamo 6 mjeseci od dana zaprimanja istih. Ostale Osobne podatke koje obrađujemo na osnovu Vaših upita s kontakt obrasca čuvamo najduže 6 mjeseci od zaprimanja istih, a podatke poslovnih partnera i dobavljača čuvamo do prestanka poslovne suradnje te ih ne dostavljamo trećim osobama niti iznosimo u treće zemlje. Pritom ne prikupljamo nikakve podatke privatne naravi, već one podatke vezane za ispunjavanje radnih zadataka. 

Sve ostale osobne podatke koje obrađujemo na osnovu izvršavanja ugovornog odnosa i na osnovu zakonske obveze, pohranjujemo sukladno pozitivnim propisima u kojima je vrijeme pohrane istih utvrđeno (npr. Zakon o računovodstvu). Iznimno, Vaše osobne podatke čuvat ćemo duže od navedenih rokova kada je to potrebno radi ostvarivanja međusobnih pravnih zahtjeva.

Istekom rokova pohranjene osobne podatke ispisane na papiru uništit ćemo na siguran način, primjerice rezanjem ili paljenjem, dok ćemo podatke u elektroničkom obliku nepovratno brisati.

 

Vaša prava i ostvarivanje prava

  1. a) Pravo na ispravak: 

Ako obrađujemo Vaše osobne podatke koji su nepotpuni ili netočni, u bilo kojem trenutku od nas možete zatražiti da ih ispravimo ili dopunimo. 

  1. b) Pravo na pristup:

Imate pravo dobiti potvrdu o tome obrađujemo li Vaše osobne podatke ili ne, i tamo gdje je to slučaj imate pod uvjetima iz čl. 15. Opće uredbe zatražiti pristup tim podacima.

  1. c) Pravo na brisanje: 

Od nas možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako smo ih obrađivali protupravno ili ta obrada predstavlja nerazmjerno zadiranje u Vaše zaštićene interese. Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje, primjerice radi vođenja pravne obveze kojom se zahtjeva obrada. 

  1. d) Pravo na ograničenje obrade: 

Od nas možete zatražiti ograničenje obrade svojih podataka: 

  • ako osporite točnost podataka tijekom perioda koji nam omogućava provjeru točnosti tih podataka; 
  • ako je obrada podataka bila protupravna, ali odbijate brisanje i umjesto toga tražite ograničenje korištenja podacima; 
  • ako nam podaci više nisu potrebni za predviđene svrhe, ali su Vam još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva ili; 
  • ako ste podnijeli prigovor zbog distribucije tih podataka. 
  1. e) Pravo na prenosivost podataka: 

Od nas možete zatražiti da Vam podatke koje ste nam povjerili radi arhiviranja dostavimo u strukturiranom obliku, u uobičajenom strojno čitljivom formatu: 

  • ako te podatke obrađujemo na temelju suglasnosti koju ste nam dali i koju možete opozvati ili radi izvršenja ugovora i 
  • ako se obrada vrši s pomoću automatiziranih procesa. 
  1. f) Pravo na prigovor: 

Ako Vaše podatke distribuiramo radi izvršenja zadaća od javnog interesa ili zadaća javnih tijela ili se prilikom njihove obrade pozivamo na naše legitimne interese, možete podnijeti prigovor protiv takve obrade podataka ako postoji interes zaštite naših podataka. 

  1. g) Pravo na prigovor: 

Ako ste mišljenja da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Svakako imate pravo uložiti prigovor nadležnom nadzornom tijelu, a to je Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14 , Zagreb.

Ostvarivanje prava 

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, obratite nam se koristeći se našim podacima za kontakt iz ovih pravila privatnosti. 

Kad podnesete zahtjev radi ostvarivanja svojih prava dužni smo prvo utvrditi identitet i tu svrhu ćemo zatražiti dodatne informacije radi provjere istog. To služi zaštiti Vaših prava i privatne sfere. 

Ako biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti obraditi Vaš zahtjev.

 

Sigurnosne prakse

Sigurnost Vaših Osobnih podataka iznimno nam je važna, stoga smo postavili odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo. Međutim, zbog inherentne otvorene prirode interneta, ne možemo jamčiti da će komunikacija između Vas i nas ili informacija pohranjenih na Stranici ili na našim poslužiteljima biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana. U najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim pravom, odričemo se svake odgovornosti i odgovornosti za bilo kakvu štetu koju ste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.

 

Promjene i ažuriranja naših Pravila privatnosti

DEESHPET pridržava pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila privatnosti, koja će biti objavljena ovdje i pokazivat će ažurirani datum stupanja na snagu na prvoj stranici Pravila privatnosti ako bilo koje izmjene ili ažuriranja budu izvršena

 

Kontakt informacije

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa Stranicom ili Pravilima privatnosti, možete nas kontaktirati putem našeg online obrasca koji je dostupan na www.deeshpet.hr ili putem e-maila info@deeshpet.hr.

 

Voditelj obrade osobnih podataka 

Deeshpet, obrt za marketing i komunikacijske strategije

Sunčane Škrinjarić 3, 10000 Zagreb, Hrvatska

mail: info@deeshpet.hr

mob: +385 91 606 7788